Skal du reise til og fra Lofoten? Reisetips finner du her!
Skal du reise til og fra Lofoten i sommer? Vi har sett på trafikken etter at det kom ny kapasitet inn, og her kan du finne noen tips for å planlegge turen din med Lofotfergene.

Det er tre hovedårer til og fra Lofoten med ferge:

Sambandet Bodø – Moskenes eventuelt via Værøy og Røst er sambandet lengst ut i storhavet. Sambandet betjenes av nye moderne gassferger og en oppgradert suppleringsferge nå i høysesongen. Du kan enten reise direkte mellom Bodø og Moskenes, eller benytte muligheten til å besøke det ytterste av Lofoten: Værøy og Røst. Ta en stopp kanskje og reise videre med kveldsferga som går mandag, onsdag, torsdag og fredag? Det er god kapasitet på sambandet, men vi anbefaler på generelt grunnlag å booke seg plass enten på nett https://booking.torghatten-nord.no/ eller vår bookingtelefon 908 20 700. Du kan booke på nett til kl 2100 dagen før du skal reise, eller kontakte bookingen i åpningstiden man-fre 0800-1600. 

Trafikktips oppdatert pr 17/7:

 • Det er generelt god kapasitet i sambandet, 99% kommer med på første avgang. Har du mulighet til å styre unna de mest trafikksterke avgangene, så slipper du kø både på kaia og i kiosken.
 • Morgenavgangene 0600 fra Bodø og Moskenes har god kapasitet, og da kommer du jo til andre siden med hele dagen foran deg!
 • Skal du reise med avgangene kl 1015 fra Bodø eller 1030 fra Moskenes anbefales å reservere plass. Men rekker du det ikke og er ute i god tid er det fortsatt god kapasitet.
 • Avgangene på ettermiddag kl 1500 og 1745 fra Bodø er de mest belagte, og forhåndsreservasjon anbefales. Er det noe du skal rekke, og du ikke har reservert plass, anbefaler vi å sikte deg inn på 1500 avgangen, da er du i alle fall sikret å komme med kl 1745. Men som sagt, er du ute i god tid så er det god kapasitet.
 • Midnattsolturen kl 0045 har god kapasitet. Men midnattsolen blir det verre med nå som solen har begynt å gå under horisonten igjen.
 • Alle avganger til og fra Røst og Værøy har god kapasitet, og øyene er verdt et besøk!
 • Vær oppmerksom på at det er lav kapasitet på biloppstillingsplassene på Moskenes, og vi henstiller til passasjerene å utvise forsiktighet ved ankomst til kaiene og utkjøring fra fergene. Følger du skiltingen og er tålmodig, og tar kontakt med landbillettørene våre for veiledning, så går det helt fint. 

Sambandet Svolvær – Skutvik via Skrova er midt i Vestfjorden, og gir deg muligheten til å reise til og fra Sentrum av Lofoten, via Skrova, og rett inn eller fra Hamsuns rike. Vi anbefaler å legge inn en dag eller to på begge sidene, eller stoppe over på Skrova og ta seg en runde på øya, det er mye å se. Sambandet er kåret til den vakreste fergereisen, og det er fortjent! Dessverre er det lavere kapasitet og stor interesse, så forhåndsreservasjon anbefales sterkt. Du kan reservere plass dagen i forveien på denne linken: http://online.thn.no/bokning/no/instructions.asp

Om du ikke rekker det så anbefaler vi å være ute i god til før alle avganger. 

Trafikktips oppdatert 17/7:

 • Det er liten kapasitet og vi anbefaler sterkt å forhåndsreservere plass.
 • Har du ikke mulighet til å forhåndsreservere anbefaler vi å legge inn god tid. Ta gjerne første avgang fra Svolvær kl 1045 eller   Skutvik kl 1305, og planlegg noen attraksjoner du vil se på i Svolvær eller på Hamarøya dersom du må vente til neste avgang.
 • Sørg for å få med deg ankomsten av Skrova på overfarten, det er et flott syn! 

Lødingen – Bognes ligger innerst i Vestfjorden og er det sambandet med størst kapasitet og høyest frekvens. Det går tre ferger fra kl 11 til 2030 på hverdager, to nye gassdrevne ferger ellers i døgnet. Det er god kapasitet i sambandet, og er en rask og effektiv vei inn til Lofoten via Lofast, Vesterålen og Hålogaland. Det er både kiosksalg og matsalg om bord, og kan godt være en effektiv matpause om du skal videre nordover E6 og ønsker å prøve en annen vei. Det er faktisk bare en halv kilometer lengre å kjøre om via Lødingen – Bognes!

Vi gjør oppmerksom på at det på dette sambandet ikke er forhåndsreservasjon av plass annet enn for busser. 

Trafikktips oppdatert 17/7

 • Det er generelt god kapasitet på de fleste avganger.
 • Høyest trafikk det er mellom kl 1315 og 1745 i begge retninger.
 • Avgangen med høyest trafikk og lengst ventetid til neste avgang er kl 1430 fra Lødingen. Kommer du ikke med her er ikke neste avgang før kl 1545. Vi anbefaler at sikte deg inn på avgangen kl 1400, er du på fergekaien til den avgangen kommer du i alle fall med kl 1430.  

Om trafikktips Vi oppdaterer trafikktipsene etter hvert som vi får inn ny statistikk, og av erfaring vet vi at trafikken endrer seg litt i slutten av juli. På generelt grunnlag anbefaler vi alltid å forhåndsreservere på sambandene Bodø – Værøy – Røst – Moskenes og Svolvær – Skutvik. Det kan du gjøre på nett http://booking.torghatten-nord.no/ frem til kl 2100 dagen før du skal reise, eller på vår bookingtelefon 908 20 700 i åpningstiden man-fre 0800-1600. Husk at du må være på kaien 45 minutter avgangen for å sjekke inn. 

Velkommen om bord på Lofotfergene! 

(leser du på mobiltelefon eller nettbrett? Da vil kanskje ikke linkene fungere. Men går du inn på www.thn.no/m/ så finner du rutene i pdf-format.)